Pippi Power - for en boost!

Pippi Power...

Du har kjent det selv, har du ikke? At det gjør noe med deg når du setter hendene i siden, retter deg opp, står litt bredbent, skyter brystet frem og har en stolt og sterk holdning. Vi kjenner det inni oss, og etter noen minutter i med Pippi posering eller skreving, så er du jammen ganske råbra, er du ikke?

 

Pippi er jo en superhelt. Jeg vil være mer som henne. Og jeg vil at jenter som vokser opp skal være mer som henne. Uredd for hva andre synes, trygg, omtenksom, kreativ og litt fandenivoldsk. Hun skaper liv i livet sitt! Det skjer så mye gøy rundt Pippi, at venner trekkes mot henne for å få del i hennes energi.

 

Og hun gjør det ikke på tvers av seg selv-men på grunn av seg selv. Hun kjører på med sin egen greie, og er ikke redd for hva andre synes, har sin egen stil, tuller og tøyser mye, og er god mot de rundt seg.

 

 

Uansettt om du har lest boken til Gitte Jørgensen eller ei, så klinger de to ordene ganske bra, gjør de ikke? PIPPI POWER, ordene gjør noe med deg, gjør de ikke?

 

Har du prøvd å stille deg opp som Pippi gjør, med brede ben og hendene i siden, og et litt fandenivoldsk smil? Det gjør noe med deg! Det er dette Linda Lai, professor i org.psykologi og ledelse, kaller ”å stå i stjerne” eller ”skrev!”- og som hun forsker på når hun forsker på ledelse og makt. Å stå på denne måten gjør at ”Du får mer energi og pågangsmot og blir bedre til å håndtere stress og risiko. Og mer fokusert og konsentrert. ...får du en sterkere følelse av personlig makt og kontroll”.

Ja, jeg vet at Pippi er en fiktiv figur. Hun er skapt av fantastiske Astrid Lindgren for over 70 år siden! Men er det ikke det vi også holder på med hver dag, skaper en versjon av oss selv?

 

Boken Pippi Power av Gitte Jørgensen kan anbefales når du trenger en liten selvtillitsboost. Den handler om at vi blir slitne av å prestere hele tiden, at mens alt ser bra ut og tar seg godt ut, så føles det ikke alltid bra. Hun snakker om å skape sin egen power og at hver av oss må skape seg selv og den vi ønsker å være. Det handler om selvfølelse, kreativitet, nettverk, indre kraft, posisjon, å skape noe og nytelse, mener Gitte.

I går fikk jeg møte Gitte på Kvinneboost 2016. Det var en kveld jeg hadde gledet meg til, og ja, jeg fikk boost etterpå – av fine rammer, ny input, vakker sang og ikke minst Veronica Simone Fjeld (den dama er fantastisk!) og gjengen som jeg var sammen med! Takk for et fint arrangement, Lyse Øyeblikk. Gitte snakket mye om Pippi Power og litt om den nye boken som snart kommer ut: ”Når sjelen kaller".

 

Etter foredraget tok jeg mot til meg for å ta bilde av Gitte til bloggen her. Jeg driver faktisk et selskap som heter Handlingsmot, men jammen satt det langt inne å ta denne kjekke: ”Hei, kan jeg få ta et bilde av deg?” #flautfordeovertretti

 

Jeg hadde også nettopp vært tilhører til et foredrag om å våge å være mer av seg selv, og Just do it! Haha, det var en god påminnelse til meg selv – jeg trenger også mer mot! For bilde fikk jeg!

Pippi sier så kjekt ”Det har jeg ikke gjort før så det kan jeg helt sikkert!” Tenk å ha mer av det motet inni seg i hverdagen! Jeg håper dette blogginnlegget kan være en påminnelse til deg om å finne motet som er inni deg, samtidig som du tar godt vare på deg selv, er stolt av deg selv og møter livet ditt med en rak rygg og et litt fandenivoldsk smil. Klart at du kan!

Handlingsmot eies og drives av Silje Støldal

Org. nr. 916 333 633 Tlf. 40 20 13 56 post@handlingsmot.no

Copyright © All Rights Reserved