Kan jeg hjelpe deg som søker jobb...

Kan jeg hjelpe deg som søker jobb?

Jeg vil gjerne dele min erfaring innen rekruttering og arbeid med ansatte i organisasjoner med deg som er i prosess med å søke jobb. Jeg har selv vært i rekrutterer, og den som har valgt ut noen få blant hundrevis av søknader, og jeg deler gjerne min erfaring og mine tanker om det å være arbeidssøker med deg.

 

Du har sikkert lest masse om hvordan den perfekte CV skal se ut, hvordan du skal kle deg til intervju, hvilke spørsmål som du bør forberede deg på å svare på. Og du har sikker erfart det innen nå - det finnes ingen fasit svar på disse tingene. De som skal ansette er like ulike som alle andre mennesker i verden, og har sine preferanser. Og kulturen er ulik i alle organisasjoner. Men det er noen ting å tenke på som kan forberede deg godt. Også på å være arbeidssøker over lengre tid.

 

Det jeg kan hjelpe deg med, er å først og fremst å sikre at du er godt rustet i søknadsprosessen, med en ryddig CV som forteller om din kompetanse, at du er bevisst på hvem du er og hvordan du fremstår i møte med andre, og at du er mentalt forberedt på å fremstille deg selv best mulig når du er i et intervju.

 

Om du ikke er vant til å være i en intervju situasjon er det lurt å øve på det. Vi kan gå gjennom førsteinntrykk (fremtoning, kommunikasjon og tilstedeværelse), hva arbeidstaker ønsker med intervjuet, og minstekrav til hva du må forberede deg på i et intervju.

 

Din CV skal vise din kompetanse på en ryddig og oversiktlig måte. Jeg utfordrer deg til å se hvordan kompetansen din innen en bransje kan overføres til andre bransjer, og lærer deg å finne nøkkelord i annonser, og bruke disse i dine dokumenter. Det kan du få hjelp til, av meg eller andre, og det er veldig viktig at du bruker universelle ord, og ikke bransjespesifikke forkortelser og uttrykk. Særlig har oljenæringen en mengde ord og uttrykk som ikke lett kan forstås i alle andre bransjer.

 

Men vel så viktig som det praktiske, så er det viktig at du forbereder deg mentalt. Å være uten arbeid kan være en stor belastning for deg, og du kan bli sliten og lei, men det kan du jo ikke være når du trenger pågangsmot og tro på deg selv og skal vise andre at du er rett person til deres ledige stilling!

 

En fotballspiller forbereder seg før kamp og visualiserer sine mål og hvordan han skal feire lenge før kampstart. For deg som jobbsøker er det en påkjenning å ruste seg opp til nye runder med intervjuer og også nye runder med avslag.

 

Hvordan kan du lære å leve mellom to jobber? Hvordan skal du takle avslag etter avslag? Og hvordan skal du "skru deg opp" før nok et intervju?

 

Jeg har jo nettopp startet Handlingsmot der jeg skaper min egen arbeidsplass gjennom å tilby tjenester innen personlig utvikling og utvikling i organisasjoner.

 

For deg som jobbsøkere har jeg halvert min timepris, så ta kontakt om du ønsker å få en liten boost i jobbsøkerprosessen! Jeg er sikker på at jeg kan hjelpe deg å være bedre rustet i rollen som jobbsøker. Praktisk og mentalt. Jeg er ydmyk for situasjonen du er i, og jeg kan ikke love deg at du får en jobb etter å ha jobbet med meg. Men, jeg kan love deg at du vil ha det bedre i prosessen. Og at du er bedre rustet til å møte utfordringene som vil komme. Ta kontakt, så snakkes vi!

 

 

Her er en tilbakemelding fra en fantastisk kunde:

 

«Jeg har lenge ønsket å kartlegge hvilke muligheter jeg har på arbeidsmarkedet etter å ha hatt samme stilling i flere år. Det er flere områder jeg kunne tenke meg å jobbe med, men jeg var ikke sikker på om min erfaring og kompetanse var noe jeg kunne ta med meg til andre bransjer. Her hjalp Silje meg veldig med å kartlegge og se nye muligheter som jeg ellers ikke hadde tenkt på.

 

Silje er oppmuntrende og engasjert, og hjalp meg med å skrive en CV som tydeligere får frem min kompetanse og ferdigheter fra tidligere arbeidsplasser. Hun bidro til at jeg var stolt av min CV og støtten hennes ga meg mot til å kaste meg ut i arbeidsmarkedet, noe som jeg tidligere var engstelig for å gjøre.»

Handlingsmot eies og drives av Silje Støldal

Org. nr. 916 333 633 Tlf. 40 20 13 56 post@handlingsmot.no

Copyright © All Rights Reserved