1 år

Hipp hipp hurra!

1 år!

 

Ett år er gått siden jeg startet opp Handlingsmot. Med både sommerfugler og klump i magen tok jeg fatt på min første jobb som selvstendig næringsdrivende - og det gikk bra. Læringskurven har vært bratt, og jeg har lært mye om noe som jeg er rørt og stolt av å ha erfart.

 

Året startet med at jeg deltok på Skape etablererkurs. Der skjønte jeg at det ikke nytter å leke butikk. Hvis jeg skulle gjøre dette, så måtte jeg lage meg en forretningsplan, utvikle tjenester og salgspitch, ha kontroll på regnskapet mitt og ikke minst; våge å vise meg og det jeg står for frem slik at kundene vet at jeg er her!

 

Jeg trenger fremdeles et løft på mange av disse tingene, men jeg fikk nok innspill til å skjønne at når jeg nå først hoppet, så nyttet det ikke å snu seg i svevet...

 

Så jeg har gjort masse forskjellig dette året – ting jeg var sikker på jeg klarte og ting jeg nesten kastet opp av før jeg skulle til verks....

Jeg glemmer ikke den første jobben jeg leverte på og fakturerte for kun meg selv.... Det var så stas!

 

Etter jul i fjor våget jeg å ta steget ut, og faktisk satse på å skape min egen arbeidsplass. Jeg bestemte meg for å gjøre et forsøk, og gi det ett år før jeg bestemte meg for å fortsette eller takke for meg og si ”Jaja, jeg har lært masse, men dette gikk ikke helt som jeg hadde tenkt...” Men Handlingsmot heter nettopp HANDLINGS MOT for å minne meg selv på å være litt mer modig enn det som er komfortabelt, og virkelig gjøre noe med drømmen min. Så jeg lanserte nettsiden min www.handlingsmot.no etter mange lange kvelder og netter med knoting – for jeg hadde vel aldri laget nettside før! Og der, akkurat der, er det mest verdifulle jeg har lært, og virkelig tatt til meg dette året. Å be om hjelp.

Jeg har hatt foredrag og workshoper, vært rådgiver i bedrifter, jobbet med private kunder - med å bygge seg selv opp eller sin CV, med å forberede seg til intervju eller drøftingsmøte, med å finne ro eller inspirasjon. Jeg har jobbet med både stressa, fortvilte, usikre og fantastiske kunder som har vært på vei inn i noe de var redd for eller ut av noe de ikke klarer takle mer. Jeg har jobbet i bedrifter som har våget å satse på en solid grunnmur av HR prosesser og rutiner, og som har arbeidet med å sikre et godt arbeidsklima selv om tidene har vært tøffe. Og jeg vil takke dere for at dere har stolt på meg og min kompetanse som en støtte på veien din. Og for at du ba om litt hjelp.

 

For det jeg tar med meg som det mest utrolige av alt som har skjedd dette året, er hvilken helt utrolig støtte jeg opplever! For hvor jeg enn møter andre gründere, tidligere kolleger, venner, skolekamerater eller bekjente, så har jeg opplevd en enorm støtte og ikke minst et ekte ønske om å hjelpe meg å lykkes. TUSEN, TUSEN TAKK TIL DERE ALLE!

 

Så hvis jeg skulle startet opp i dag, så hadde jeg IKKE laget nettsidene mine selv, i alle fall ikke alene!! Tok det meg ett år å lære det? Nei, heldigvis. Det kom faktisk ganske kjapt. Men like så fullt så står dette igjen som det mest verdifulle jeg tar med meg videre. At det er mange der ute som jeg kan spørre om hjelp til det ved å drive for seg selv som jeg synes er vanskelig. At uten unntak så er oppdragene mine kommet fordi noen har giddet å anbefale meg til en venn eller kollega. Og jeg er så utrolig takknemlig.

 

Det er en rar tid vi erfarer nå. Men ut av oljesølet tror jeg vi kommer vi til å stå stødigere. Kanskje ikke fordi vi har lært så himla mye om hvordan vi kan unngå å gå på oljesmellen igjen. (Selv om jeg jo håper det.) Men fordi vi har snudd oss litt mer til siden. Flyttet blikket litte grann. Prøvd noe nytt, om vi ville det eller ei. Blitt kjent med oss selv og andre, på arenaer vi ikke hadde vært på om ikke vi var blitt kastet inn i dette nye. Og lært oss at det går helt fint å spør om hjelp, og at vi selv også synes det er så utrolig godt å hjelpe andre. Jeg gleder meg til veien vår videre.

 

Gratulerer med dagen til meg og Handlingsmot;

for et år det har vært!

 

 

Handlingsmot eies og drives av Silje Støldal

Org. nr. 916 333 633 Tlf. 40 20 13 56 post@handlingsmot.no

Copyright © All Rights Reserved